”Hvis jeg er til fest, hvor der bliver danset, så bliver jeg tit nødt til at tage hjem igen. Dansen hvirvler støv op, som næsten giver mig en følelse af at have influenza,” fortæller Ulla Hansen. Hun har haft støvallergi i 15 år, og hvis der er for meget støv i rummet, så sætter det sig straks i hendes krop. ”Hvis der f.eks. er gået for lang tid, hvor jeg ikke har gjort rigtigt rent i hjemmet, så begynder mine øjne, og min næse løber i vand. Samtidig bliver jeg så slap og træt, at jeg ikke kan meget andet end at ligge i sengen.”

Gave gjorde forskel

Derfor har en grundig rengøring flere gange om ugen også været altafgørende for Ulla, men hendes gigt har gjort det svært for hende at få det gjort nok gange. Samtidig fremprovokerer selve rengøringen også allergi. ”Det har jo taget en del af min tid og mine kræfter. Men over julen købte mit barnebarn så en robotstøvsuger til mig, og den har hjulpet rigtig meget. Nu kan jeg lade den støvsuge hele lejligheden to gange om ugen. Så tager jeg selv møblerne,” fortæller Ulla Hansen.  

Også rundt i hjørnerne

Robotstøvsugeren kan selv køre rundt i rummet uden at sidde fast. Når den kommer til hjørner og lignende, så drejer den bare rundt. Samtidig ved den også, hvornår den har støvsuget hele rummet. I begyndelsen troede Ulla ikke, at robotstøvsugeren ville gøre det godt nok, men hun blev overrasket.

”Jeg troede ikke, at den kunne få fat i støvet i hjørner og ved stoleben. Men den gør det meget bedre, end jeg troede, det kunne lade sig gøre. Dens børster kommer ind omkring hjørner og gulvliste. Og så render den ind under alle ting. Samtidig er det jo utroligt nemt, for man sætter den bare i gang og så klare den det for det meste selv,” fortæller Ulla Hansen.

Tid, energi og livskvalitet

Robotstøvsugeren har hjulpet Ulla så meget med rengøringen, at hun nu kan få støvsuget flere gange i ugen, uden at det giver hende allergi. Samtidig har robotstøvsugeren givet mere fritid og energi. ”Idét jeg ikke skal bruge så meget tid og energi på rengøring som tidligere, så jeg har jeg fået mere tid og kræfter til at lave andre gode ting. Det har givet mig mere livskvalitet. Jeg har også den dyreste model af den her slags robotstøvsuger. Jeg ville ikke spare tusind kroner på en anden model, hvis den ikke gjorde det så godt som den her” siger Ulla Hansen.