Hårprodukter er ofte sundhedsskadelige og medfører risiko for allergiske reaktioner, men med allergivenlige hårprodukter i professionel standard er der tryghed for forbrugerne. Mange år i frisørbranchen sled hårdt på Dorte Falengreen, der dagligt var i kontakt med de sundhedsskadelige produkter. Derfor besluttede hun sig for at se på, om ikke det var muligt at producere allergivenlige og professionelle hårprodukter. I dag findes disse på markedet, og de mange frisører og øvrige forbrugere af hårprodukter kan i dag pleje deres hår uden tidligere tiders risici.

Frisører udsættes for allergirisici

”Uden de skadelige kemikalier i produkterne har forbrugerne sikkerhed for, at de ikke udvikler parfumeallergi, når de plejer deres hår eller arbejder med det til hverdag. Frisører er rigtig udsatte, og omkring 34 procent af frisørerne lider af en form for allergi eller anden overfølsomhed, lige som risikoen for brystkræft er øget med 70 procent for frisører,” siger Dorte Falengreen, der oplever, hvordan folk der skifter til allergivenlige hårprodukter pludselig ikke lider af reaktioner som åndedrætsbesvær, hovedpine eller en opblussende psoriasis.

Den ’Blå Krans’ fra Astma-Allergiforbundet og et Svanemærker er en garanti for, at produkterne er gennemgået for, hvor mange procent af de enkelte stoffer, der er i.

Allergigodkendelser er garanti

I dag er der meget mere fokus på sundhed og allergifremkaldende stoffer i produkterne, men det er vigtigt, at produkterne er certificeret efter danske standarder, forklarer Dorte Falengreen: ”Den ’Blå Krans’ fra Astma-Allergiforbundet og et Svanemærker er en garanti for, at produkterne er gennemgået for, hvor mange procent af de enkelte stoffer, der er i, og eventuelle farlige stoffer. Mange søger denne form for dokumentation.”

Lige så effektive som andre hårprodukter

Ifølge Dorte Falengreen er det meget væsentligt, at de allergivenlige hårprodukter er lige så effektive som andre hårprodukter. ”Det kan godt være, at de allergivenlige produkter er en smule dyrere, men det koster lidt at leve op til kravene, og desuden er der gode ingredienser i, som betyder, at det er professionelle produkter som plejer håret rigtig godt,” siger hun og tilføjer, at hvis man bruger de allergivenlige hårprodukter, så passer man på sig selv som frisør og på kunderne, som jo gerne skulle blive ved med at komme igen.

Professionelle hårprodukter er bedst

De professionelle allergivenlige hårprodukter kan kun købes hos frisører eller via producentens hjemmeside, for der er forskel – også på de allergivenlige hårprodukter. ”Man kan godt finde hårprodukter, der lever op til kravene om parfumestoffer m.m., men i detailhandlen er der ikke professionelle allergivenlige hårprodukter, der indeholder alle de vigtige og gode ting for dit hår,” fortæller Dorte Falengreen.