Den Blå Krans

Når Astma-Allergi Danmark godkender et produkt til at få Den Blå Krans, kan man være sikker på, at produktet ikke indeholder de stoffer, der ofte er allergifremkaldende.

Hudallergi kan være utroligt generende med kløe, sår og tør hud. Heldigvis kan hudallergi forebygges. Ved at være lidt ekstra opmærksom i supermarkedet kan man nedsætte risikoen for at få allergi markant. Produkter med allergimærket Den Blå Krans er vurderet af Astma-Allergi Danmark, som står inde for, at mængden af allergifremkaldende stoffer er meget lavt. “Jo flere gange, man udsættes for et allergifremkaldende stof, desto større er risikoen for at blive allergisk. Hvis man vælger produkter, der er mærket med Den Blå Krans, er risikoen minimal,” fortæller Rikke Bille, der er chef for allergimærket.

Forebygger udslæt og allergi

Den Blå Krans findes på pleje- og rengøringsprodukter, som kommer i direkte kontakt med huden. Det er producenterne selv, der henvender sig til Astma-Allergi Danmark for at få vurderet et produkt. De skal levere en lang række detaljerede oplysninger om produktet og fremstillingen, som Astma-Allergi Danmark bruger i vurderingen. “Når vi har godkendt et produkt til at få Den Blå Krans, betyder det, at man ved at vælge produktet undgår de stoffer, som man ofte ser fremkalder allergien på huden. Det er godt, både for dem, der har en allergi, og for dem, der gerne vil forebygge at blive allergiske,” fortæller Rikke Bille.

Tusindvis af varer har Den Blå Krans

Hun glæder sig over, at mærket i dag er så udbredt, at man kan gå ind i et hvilket som helst supermarked og vælge mellem flere forskellige slags shampoo eller rengøringsmiddel og stadig undgå allergifremkaldende stoffer. Ideen til at mærke allergivenlige produkter med Den Blå Krans opstod i 1970’erne, hvor det sjældent var oplyst på produkterne, hvad der var i. Med Den Blå Krans er det i dag blevet nemt at vælge de gode produkter uden at skulle sætte sig ind i komplekse kemiske sammensætninger.