Høfeber kan udvikle sig til astma. For at forebygge det er det vigtigt at få sin læge til at stille den rigtige diagnose.

De varme måneder kan være en slem tid for folk med høfeber eller pollenallergi. Men mens pollenallergi ofte er værst om sommeren, når græs- og birkepollen flyver rundt i luften, kan høfeber genere hele året og skyldes meget andet end pollen. Det kan f.eks. også komme af en allergi over for husstøvmider eller dyr.

Forskellen på høfeber og allergi er, kort sagt, at høfeber er en sygdom, som kan udløses af en allergi.

Høfeber kan blive til astma

Og selvom behandlingen kan være meget ens for de to lidelser, er der en god grund til at få undersøgt, hvilken man har.

“Høfeber kan udvikle sig til astma. For at forebygge det er det vigtigt at få sin læge til at stille den rigtige diagnose, så man ved, hvad man har med at gøre,” fortæller Betina Hjorth, der er rådgivningschef hos Astma-Allergi Danmark.

“Personer med høfeber har ofte meget følsomme slimhinder, som får næsen til at stoppe til, og så åbner vi munden for at trække vejret. Men munden har ikke den samme filterfunktion som næsen. Så når luften kommer ind via munden, har de små partikler fri adgang til lungerne, og det kan føre til astma,” forklarer hun.

Man kan blive meget træt, når man har allergi. Men hvis man kommer i behandling, kan symptomerne blive meget mindre.

Derfor er det vigtigt at kontakte sin læge og få undersøgt symptomerne. Det gælder også mistanke om pollenallergi.

Undgå ting der udløser symptomer

“Man kan blive meget træt, når man har allergi. Men hvis man kommer i behandling, kan symptomerne blive meget mindre,” påpeger hun.

Symptomerne på allergi kan lindres ved at undgå de ting, der fremkalder problemerne. Til det har Astma-Allergi Danmark en app, der bl.a. kan oplyse om de kommende dages pollental. Der findes også forskellige typer medicin, som man må prøve sig frem med i samarbejde med sin læge.