For andre er dette bare ikke godt nok med almindelig allergimedicin – allergisymptomerne gør nærmest sommeren ulidelig. Hvis du er en af dem, som ikke har oplevet at få tilstrækkelig effekt af den symptomlindrende medicin, kan allergivaccination være løsningen - en behandling, som kan reducere dine allergisymptomer og give dig livskvaliteten tilbage. Inden du henter årets forsyning af allergimedicin – tænk en lille smule over hvordan du havde det sidste år på samme tid. Virkede håndkøbsmedicinen eller følte du ikke, at det virkede godt nok til trods for, at du tog den hver dag? Det er ikke sikkert, at du behøver at have rindende næse, kløende øjne eller føle dig alment træt – symptomerne kan lindres med den rigtige behandling. Har du prøvet flere forskellige former for symptomdæmpende allergimedicin men ikke rigtigt oplevet, at det har givet den optimale effekt, så kan næste trin i din behandling være allergivaccination. Snak med din egen læge om en opdatering omkring din allergi og efterspørg information om forskellige behandlingsmuligheder.

Øget risiko for at udvikle astma

Selv om man synes, at symptomerne er til at leve med, så findes der andre ulemper med en allergi, som ikke bliver tilstrækkeligt behandlet. Forskning har vist at livskvaliteten hos personer med allergi påvirkes negativt gennem pollensæsonen. Symptomerne er belastende og mange oplever en almen træthed og nedsat kraft. Man præsterer dårligere i skolen og på arbejdet. En anden god anledning til at finde en behandling, som reducerer symptomerne, er risikoen for at udvikle astma. Jo længere tid man går med allergisymptomer, des større er risikoen for at udvikle astma. De hyppigste allergisymptomer kan beskrives som en inflammation eller betændelsestilstand i de øvre luftveje. Hvis man går ubehandlet med sine symptomer risikerer man, at de hen over tid vil påvirke de nedre luftveje og lungerne, hvor det kan udløse astma. En løbetur når der er meget pollen i luften, kan være nok til at udløse et astmaanfald.

Allergivaccination – når symptomlindrende medicin ikke er nok

Allergivaccination eller allergenspecifik immunterapi, som det også kaldes, kan for mange være næste trin i behandlingen, når symptomlindrende medicin ikke slår til. Behandlingen går ud på, at man stille og roligt med små doser vænner kroppen til at kunne tåle det stof, som man er allergisk overfor. På den måde øger man tolerancen og gør behovet for symptomdæmpende medicin meget mindre. Sammenligner man allergivaccination med symptomlindrende medicin, vil den symptomlindrende medicin mindske symptomerne når man tager den, hvorimod allergivaccination påvirker immunsystemet og opbygger en tolerance. Allergivaccination behandler årsagen til pollenallergien.