Af dejen kan der laves 8 foccaciaboller, 1 pizza og 4 foccaciaboller eller 2 pizzaer. En pizza passer til en voksen person. Vi har valgt at pynte foccaciabollerne med tomatpesto, oliven og hvidløg, men du bestemmer selv. Foccaciabollerne er egnet til frysning.

Ingredienser:
• 4 dl lunkent vand.
• 20 g gær.
• 1 tsk. honning.
• 2 tsk. eddike/citronsaft.
• 150 g løsfrossen helbladet spinat (frost-vægt) = ca. 90 g optøet og knuget for vand.
• 1 stor tsk. salt.
• 80 g fuldkornsmajsmel.
• 80 g boghvedemel.
• 100 g fuldkornsrismel.
• 50 g rismel / Maizena.
• 22 g FiberHUSK.

Top:
50 g tomatpesto, 40 g hakkede oliven, syltede hvidløg, oregano, salt og peber til drys.

Pizzapynt:
F.eks. pizzasauce/tomatpesto, kalkunpålæg, kalkunbacon, kyllingepålæg, syltede hvidløg, oliven, oregano, salt, peber til drys.

Sådan gør du:

Foccaciaboller:

Rør vand, gær og honning sammen i en skål og lad det stå et par minutter. Bland salt, fuldkornsmajsmel, boghvedemel, fuldkornsrismel, rismel/maizena og fiberHUSK sammen i en skål for sig og bland dem godt. Tilsæt eddike og den knugede spinat til væsken og bland det godt. Tilsæt melblandingen til væsken på en gang og rør dejen godt med elpisker og dejkroge, til den er jævn og blød. Lad dejen hæve i skålen i 45 min. med et tørt klæde over.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Del den i 8 stykker (4 stk. + en pizzadej) og form hvert stykke til en flad bolle på ca. 1 cm. i tykkelse. Fordel tomatpesto på midten af bollerne, drys med de hakkede oliven, syltede hvidløg, krydderier, salt og peber. Lad bollerne efterhæve i ca. 30 minutter. Bag dem midt i ovnen ved 180°C (alm. ovn) i ca. 40 minutter.

Pizza:
Sæt ovnen på 250°C og placer en bageplade uden papir i ovnen / brug bagesten, hvis du har. Form dejen til en kugle og læg den på et stykke bagepapir drysset med mel, inden du ruller den ud. Rul dejen tyndt ud (ca. ½ cm). Start med at smøre nogle spsk. fulde pizzasauce ud på bunden i et tyndt lag. Læg fyldet på og drys til sidst med lidt oregano. Når ovnen er helt varm, tages den varme plade ud, og pizzaen lempes forsigtigt over på den med bagepapiret under. Placer pizzaen nederst i ovnen og bag den i ca. 18 min.

Tip:
• Spinat kan også købes i frosne kugler både hakket og helbladet. Vores erfaring er, at det indeholder en del mere vand, så vær opmærksom på det, hvis du bruger den slags.
• Fuldkornsrismel, rismel, boghvedemel og fuldkornsmajsmel kan efterhånden købes i de fleste store supermarkeder. Der findes både fuldkornsrismel og almindelig rismel, og de to er meget forskellige, så husk at tjekke, hvad du køber!
• Pizzadejen skal ikke efterhæve, så lav evt. pizzaen mens foccaciabollerne efterhæver.