F.eks. bruger jeg ofte avocado i kødsauce, da den giver en meget cremet konsistens og så behøves der ingen fløde. Eller jeg blender avocadoen sammen med tomaterne til pizzasauce, så kan jeg spare på osten. I dette indlæg får du opskrifter på sund aftensmad. De er nemme, smager godt og er et bedre alternativ til almindelige ris og kartofler. Jeg må dog indrømme, at blomkålsris stadig ikke er på Claires top ti liste over mad, men vi laver det, og hun smager og spiser altid lidt af det... Jeg håber, at hun på et tidspunkt får mere smag for det.

Reje karry med blomkålsris

Til 2 portioner skal du bruge:

  • 4 spsk kokosolie
  • ½ tsk sennepsfrø
  • ½ tsk bukkehornsfrø
  • 1 spsk fint hakket ingefær
  • 1 spsk karry pasta
  • ½ tsk gurkemeje
  • 2 små løg
  • 150 gram Hakkede tomater
  • Salt og peber efter smag
  • 24 kongerejer
  • 400 ml. Kokos mælk
  • Kokos fløde

Sådan gør du:

  1. Varm kokosolien i en tykbundet gryde, lige inden den begynder at ryge kommer du Sennepsfrø, Bukkehornsfrø, karrypasta, ingefær, gurkemeje. Brænd det af.
  2. Kom de fint hakkede løg i og svits dem til de er gyldne.
  3. Tilsæt de fint hakkede tomater og lad dem koge til de bliver reduceret lidt. Kom 2 spsk vand i. Smag til med salt og peber.
  4. Kom nu rejerne i og lad dem simre til de er kogt. Hæld kokosmælken og -fløden i.
  5. Server med blomkåls ris eller alm. ris.

Retten er også meget velegnet til kylling i stedet for rejer, skær blot kylling brystet i tynde skiver og kom dem i på samme måde som rejerne.

Blomkålsris

Start med at skære dit blomkål i mindre stykker. Kom så dit blomkål i en fodprocesser eller blender. Kom lidt i af gangen, tøm den, når de er fine og hak nogle flere. Når du har hakket hele dit blomkål, kommer du det op på en varm pande sammen med en spsk olie - gerne kokosolie uden smag.

Det vil nu stille og roligt skifte en smule i farven og så er det klar. Husk, når du har blomkål på panden, skal du røre i det tit, så det ikke bliver brændt. Det hele tager maksimalt 10 minutter, så der er ingen undskyldning for ikke at lave dem.

Bagt kylling pesto parmesan

Forberedelse: 5 minutter/Tilberedningstid: 25 minutter

Til 2 portioner skal  du bruge:

  • 2 kyllingebryster, fladtrykt
  • 2 spsk. basilikum pesto, enten købt eller hjemmelavet (se blog: http://glutenfritliv.com/2015/09/25/basilikums-pesto/)
  • 4 spsk. revet mozzarella ost,
  • 3-4 tomater, skåret i tynde skiver

Sådan gør du:

  1. Forvarm ovnen til 200 grader C.
  2. Bank brysterne flade og kom dem i et olieret fad
  3. Spred 1 spsk basilikum pesto på hvert kyllingebryst.
  4. Kom fadet i ovnen og bag (udækket) i ca. 15 minutter.
  5. Tag kyllingen ud fra ovnen, Læg de tynde skiver tomat og 2 spsk. mozzarellaost på hvert kyllingebryst.
  6. Kom kyllingen tilbage i ovnen og steg videre i ca. 5-7 minutter (indtil osten er smeltet).
  7. Serveres med sprøde søde fritter eller brune ris.

Sød kartoffel fritter:

Hvorfor spise søde kartofler? - Sød kartoffel er et sundt alternativ til de alm. kartofler, de har et lavt glykemisk index og indeholder både C- og E-vitamin. Og lige for at toppe op på gode egenskaber, stimulerer dannelsen af gode bakterier i tarmfloraen og dermed er det godt for fordøjelsen. Så igang med at lave gode sunde fritter.

Du skal bruge:

  • 300 g sød kartoffel som er skrællede og skåret i lange 'strimler'
  • 1 spsk oliven olie
  • 1 tsk havsalt
  • 1 tsk røget paprika

Sådan gør du:

  1. Opvarm ovnen til 180°C.
  2. Kom de skårede kartofler i en stor skål, hæld olie over og vend godt.
  3. Drys salt og paprika over og vend godt.
  4. Kom kartoflerne på en bageplade og stil dem ind i oven i 20-25 minutter, indtil de er sprøde.
  5. Server som tilbehør.

Tip:

Dette er meget velegnet som en sund snack i weekenden, når ungerne har været ude og lege, eller din teenager bare har behov for at ligge på sofaen hele dagen men gerne vil snacke lidt.